Участь у Міжнародній грі "Соняшник"

Люблю, мов сонце, материнську мову,

Бо рідну кожен рід оберіга.

Під таким гаслом 3 березня 2017 року у Глинянській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено VІІІ Всеукраїнську українознавчу гру «Соняшник».

Цьогоріч 27 учнів 5-11 класів (серед яких учасники шкільних та районних олімпіад із української мови та літератури, а також історії) вирішили перевірити свої знання, рідної мови. Та чи тільки мови?

Зі словами привітання до учасників гри звернулися учителі укр. мови та літ. школи ( Вербінська М.Я., Вібла С.М., Крушельницький Б.О.) і зазначили, що з раннього дитинства і до глибокої старості людина невіддільно пов’язана з мовою. Це єдине знаряддя, що підносить людину над світом, робить її нездоланною у пошуках істини. Кожен день дає нам урок пізнання. І завжди, і скрізь нам учитель – мова. Коли зникає народна мова, народу нема більше. Доки живе мова в устах народу, доки живе і народ.

Плекаймо ж і леліймо нашу мову, нехай не замулюється її життєдайне джерело.

Мить – і діти отримують зошити із завданнями. Цікаво, що ж там?... Швидко спливає час, відведений на виконання завдань. Учні здають бланки з відповідями, сперечаються… А далі очікування результатів. А раптом серед них цьогорічний переможець?

/Files/photogallery/732/IMGP3593.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 228