Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…

Герой — це людина, яка знає, що є блага, дорожчі за життя; людина, яка присвятила своє життя служінню державі, себе одну — служінню багатьом.

Г. Лессінг

24 лютого 2017р. у Глинянській ЗОШ І-ІІІст. відбувся вечір – пам’яті Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити…», який підготували та провели педагог-організатор Глинянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Івануш Наталія Юріївна та керівник музичного гуртка Остапів Віра Богданівна.

В залі зібралися небайдужі люди, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час 21 століття. Почесними гостями заходу були наші випускники, учасники АТО Андрій Рєпін та Роман Сеник.
Зі сцени лунали слова, які ятрили незагоєні рани справжніх патріотів України. Учні 1-11–х класів декламували вірші про Небесну Сотню. Зі сльозами на очах присутні слухали пісні «Небесна сотня», «Білі лебеді в небесах», «Наша революція», «Запах війни», «Не твоя війна», «Мамина молитва», « Прошу в неба і землі», «Я не хочу гратись у війну», «Лелека пташко», «Солдатику мій». Вшановуючи подвиги героїв, учні передали на сцені дух Майдану, який підняв український народ на боротьбу, яка, на жаль, триває й досі.

На екран був виведений відеоряд про буремні події трирічної давнини, перед очима глядачів промайнули фото убієнних Героїв, які віддали своє життя за Україну, за її європейську перспективу, за можливість жити у вільній незалежній державі..

Невмирущу пам’ять про загиблих героїв Небесного війська вшанували хвилиною мовчання.

Ми повинні пам’ятати, що Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Хоронителями у небі. Своєю самопожертвою вони волають,наказують, – «Живи, Україно, живи». «Живи!»- «Бо ми за це померли». Ми будемо їх пам’ятати … Їхній подвиг неоціненний для України. Вони вже вплинули на душі і серця і впливатимуть надалі…
Нашим обов’язком є будувати ту державу, за яку вони загинули. Нашим обов’язком є пам’ятати їхній подвиг і дякувати Богу за тих сміливих і щирих людей, які були серед нас.

/Files/photogallery/732/DSCN0459.JPG/Files/photogallery/732/DSCN0454.JPG/Files/photogallery/732/DSCN0461.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 230