Урочиста лінійка: «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова».

Мово моя українська чарівна,

Ми з тобою – народ!І йдемо до мети!

Краща з кращих у світі,неначе царівна!

Ти живи у віках, понад світом лети!

21-го лютого усі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. За недовгий час свого існування воно вже стало традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. У Глинянській ЗОШ І-ІІІ ступенів учні 5-А класу під керівництвом класного керівника Віблої С.М. підготували урочисту лінійку : «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова».

Розпочала лінійку учитель української мови та літератури Вібла С.М.: Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. Дівчатка та хлопці розповіли усім присутнім на лінійці про історію виникнення свята, з уст дітей лунали вірші, прислів’я та приказки про мову. Керівник музичного гуртка Остапів В.Б. уміло підібрала віночок українських пісень, які зачаровували своєю милозвучністю.

Мова наша! Уся з гомону полів, лісів і морів отчої землі, мережана сходом і заходом сонця, гаптована сяйвом місяця, зірок і перетка­на калиною, барвінком і вишневим цвітом. Кожне слово твоє бринить у наших серцях неповторною мелодією.Рідна мова – це наша гордість. Бережі­мо її, гордо всім заявляймо: «Ми – українці, діти цієї землі. Ми пишаємося цим. Ми любимо свій народ, свою землю, свою мову!»

/Files/photogallery/IMG_20170221_120627.jpg/Files/IMG_20170221_120744.jpg/Files/photogallery/IMG_20170221_121620.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 182