Крути – трагедія і гордість України”


У пам’яті кількох народів зберігається історія про 300 героїв, що загинули, захищаючи свою землю від нападників. У давніх греків це були 300 спартанців при Фермопілах, у грузинів – 300 арагвійців на підступах до Тбілісі, а в українців – 300 козаків під Берестечком та 300 юнаків під Крутами. У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що 1918-го стали на захист незалежності своєї Вітчизни.

У Глинянській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася лінійка пам’яті, присвячена 99 річниці битви під Крутами. Учні 8-А класу під керівництвом класного керівника Болтарович Г.М. пригадали нам історичні події цього часу, декламували вірші присвячені героям Крут, нагадали нам імена бійців за волю України, та вшанували пам’ять про загиблих героїв хвилиною мовчання. Також класними керівниками були проведені тематичні виховні години.

Страшно вмерти, але ще страшніше загинути марно. Вони навіки залишаться для нас найбільшою святинею. Пам’ять про юнаків-героїв не згине повік. Для нас їхня могила залишиться полум’ям віри, як незабутнє майбутнє. У хвилини відчаю, занепаду, зневіри будуть приходити до неї старі й малі, щоб підживитися тим святим вогнем ентузіазму, який палатиме тут і під кам’яним хрестом.

/Files/photogallery/732/gJP1OFwISDU.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 209