Відкритий урок з інформатики

У рамках засідання методичного об’єднання вчителів фізико-математичних дисциплін у лютому було проведено відкритий урок з інформатики у 8 класі на тему «Призначення і використання основних функцій табличного процесора». Вчителем дуже вдало вибрано дану тему для відкритого уроку, адже не лише для учнів це питання є актуальним, а і для вчителів метедоб'єднання, які мають бути інформатично компетентними особливо в роботі з найбільш часто використовуваних додатків пакета MS Office табличного процесора MS Excel.

Для досягнення поставленої мети уроку Наталія Петрівна якісно використала мотивацію навчальної діяльності шляхом створення проблемної ситуації. Для демонстрації переваг функцій вона використала найпростіший приклад виконання розрахунків - операцію додавання (=B1+B2+B3+C4+C5+D2). Учні помітили, що на написання такої формули було затрачено багато часу, що простіше цю формулу було б обчислити вручну; і разом з вчителем дослідили, що для того, щоб швидко і легко підрахувати суму в Excel, необхідно усього лише задіяти функцію суми, натиснувши кнопку з зображенням знака суми, або з Майстра функцій. На уроці учні ознайомилися з іншими функціями по категоріях та набули навиків роботи з ними. Всі, і учні, і вчителі, переконалися в легкості роботи з функціями за допомогою умонтованого Майстра функцій, що дозволяє побудувати й обчислити більшість функцій за два кроки а також, щоб цифри, які відображаються у таблицях, стали більш наочними, в доречності побудов діаграм.

Мету уроку досягнуто. Учасники уроку зробили висновки, що уміле використання автозаповнення, формул, вбудованих функції спрощує рутинну повсякденну роботу у будь-якій сфері діяльності, адже сучасний світ насичений величезною кількістю інформації, з якою просто необхідно вміти працювати.

/Files/photogallery/732/Фото-0129.jpg/Files/photogallery/732/Фото-0124.jpg/Files/photogallery/732/Фото-0122.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 193