Фестиваль "Колядуємо разом"

22 січня у Глинянській ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся фестиваль «Колядуємо разом», у якому взяли участь учні Заставненського НВК, Куровицької ЗОШ І-ІІІ ст. та Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. Почесними гостями свята були учні Лошкарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Нікопольського району Дніпропетровської області. Самобутні, для багатьох вперше почуті, і добре відомі колядки та щедрівки різної манери виконання, щирі віншування, прозвучали цього дня зі сцени та подарували глядачам дух Різдва, надихнувши вірою в добро.
Свято розпочала заступник директора Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. Блонська Ірина Миронівна, яка привітала всіх з Різдвом Христовим та Старим Новим роком. Різдвяним Вертепом та колядками розпочали дійство учні Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. Учні Заставненського НВК представили дотепну та жартівливу Маланку, ансамбль дівчат виконав колядки. Колядки та щедрівки, щирі віншування щедрівників, засівальників лунали з уст учнів Куровицької ЗОШ.
Потрібно берегти цей скарб, нашу щиру коляду, наші колоритні звичаї та обряди. Колядуймо спільно не тільки на таких святах, а й постійно у сім’ї, родині, школі. Молоде покоління покликано берегти духовні надбання наших предків, розвивати і передавати нащадкам. Саме такі заходи яскраво демонструють єдність поколінь через збереження народних традицій, багатство нашої культури і таланти людей.

/Files/p1b7ad2l7t1uct162215r31i60c567_608x342.2138836773_3_0.jpg/Files/p1b7ad3lqij44o98hfu1n6e1s0uh.JPG/Files/p1b7ad3f9cpijmgc1a90gthc1if.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 201