«Для діл МИЛОСЕРДЯ відпочинку немає»…

«Для діл МИЛОСЕРДЯ відпочинку немає»… Ці слова актуальні завжди, а в переддень свята св. Миколая набувають особливого звучання та значення. Ми, люди, потребуємо допомоги, милосердя як від Господа, так і від ближнього.

Вже стало доброю традицією на теренах нашого Глинянського округу проводити акції МИЛОСЕРДЯ. На славу Божу і з щирим бажанням створити святковий настрій для наших захисників, для дітей Сходу, для жителів Грушківського психоневрологічного інтернату потрудилися волонтерські спільноти, громадські організації м. Золочів, м. Глиняни, с. Розворяни, с. Перегноїв.

Небайдужі люди жертвували продукти для випічки пряників, теплий одяг, предмети побуту, домашні смаколики. Зібрано 7270 гривень, частина коштів використана для придбання продуктів для випікання пряників, пакувального матеріалу, решта – для потреб захисникам АТО.

Протягом двох днів в ОЗ Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. спільнота жінок мироносиць спільно з ГО «Подаруй солдату захист» випікали пряники. В результаті плідної праці було сформовано 64 коробки з випеченими солодкими виробами. Більше 50 жінок жертвували свій вільний час та працю на благу справу.

Паралельно з акцією «Миколай для солдата» учні ОЗ Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. під керівництвом учениці 10-А класу Роксолани Кривоніс взяли участь у акції «Підсолоди солдату життя». Діти зібрали і упакували 123 пакуночки з цукерками та печивом.

Трудилися з завзяттям і помічники св. Миколая - учні Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст., які сформували подарунки з солодощами, дитячими малюнками, листами та образочками із зображенням чудотворної ікони Розп’яття Ісуса Христа.

Особливий вклад та допомогу у молитовному супроводі і благословенні на працю волонтери отримали від о. Тараса Дудара (настоятель храму св. Праведної Анни м. Глиняни та св. Пророка Іллі с. Розворяни), о. Андрія Лукачика та о. Миколая Добруцького (настоятелі храму св. Миколая м. Глиняни та с. Розворяни), о. диякона Андрія Марцинюка.

Заключним акордом проведених акцій стала святкова лінійка у ОЗ Глинянській ЗОШ І-ІІІ ст., на якій виступили запрошені гості, адміністрація та учні школи. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів на Сході України. Отці благословили у далеку дорогу волонтерів та святкові подарунки, які відправляються нашим захисникам в зону бойових дій.

У притчі про милосердного самарянина особливими є слова Ісуса Христа звернені до кожної людини: «ІДИ І ТИ РОБИ ТАК САМО». Ми передаємо ці слова і посил милосердя та любові до ближнього всім небайдужим українцям.

/Files/images/osn_2017/listopad/K800_DSC_0003.JPG/Files/images/osn_2017/listopad/K800_DSC_0024.JPG/Files/images/osn_2017/listopad/K800_DSC_0032.JPG/Files/images/osn_2017/listopad/K800_WP_20171208_10_52_06_Pro_LI.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 277